Varenie
Kyslosť paradajok si niekedy vyžaduje rovnováhu, ale cukor nie je jediným riešením. Jedlá sóda pridaná do omáčky počas dusenia neutralizuje nadmernú kyslosť
Väčšina ľudí pridáva korenie do pripravovaného pokrmu, čím vynecháva kľúčový krok v jeho rozvíjaní. Zahrievanie na suchej panvici spúšťa v éterických olejoch
Mnoho ľudí sa ponáhľa nakrájať uhorky priamo do misy, ale tento jednoduchý krok zbavuje šalát štruktúry a robí ho vodnatým. Nasolenie plátkov s oddelením
Intuícia vám hovorí, aby ste zemiaky nakrájali nadrobno, aby sa rýchlo uvarili, ale práve hrubé plátky zachovávajú ich škrobovú štruktúru.
Káva v džbáne vyzerá efektne, ale práve varenie ničí jemné esenciálne oleje, ktoré dodávajú nápoju chuť. Ideálna káva sa pripravuje pri teplote 92-96 °C, keď sa zo dna.
Zdá sa to ako svätokrádež pridávať do jahodového koláča korenie, ale práve toto korenie zvýrazňuje skutočnú sladkosť bobúľ. Podľa piperín v korení dočasne
Každý pred vyprážaním inštinktívne zohrieva panvicu, ale pri rybách s kožou tento postup zlyháva. Studený, olejom natretý povrch umožňuje koži postupne
Mnohí ľudia si myslia, že sóda bikarbóna a kypriaci prostriedok sú zameniteľné, ale táto mylná predstava vedie k hustým muffinom s charakteristickou mydlovou chuťou.
Horúce mäso čerstvo vytiahnuté z rúry priam volá po konzumácii, ale skutočný kulinársky trik spočíva v korení. Vo vnútri zohriateho kusu sa stlačia svalové
Tajomstvo neapolskej pizze nespočíva len v zložení cesta, ale aj v špeciálnom rytme miesenia, ktorému miestni pizzaiolos hovoria „
