Alkohol v cestíčku pôsobí ako čarovná prísada, ktorá sa počas vyprážania odparuje rýchlejšie ako voda.
Tento proces vytvára v cestíčku ďalšie bublinky pary, vďaka čomu je cesto neuveriteľne porézne a vzdušné, uvádza .
Vodka zabraňuje nadmernému rozvoju lepku, čím zabezpečuje ľahkú, takmer sklenenú chrumkavosť, pre ktorú sa ananásy pripravujú. Moja babička z ukrajinskej dediny vždy pridávala do cesta na vergule panáka domácej gorilky.
Pixabay
Ananás bol taký jemný, že sa rozplýval na jazyku a zanechával len sladkú pachuť.Kľúčovým bodom je, že alkohol sa počas tepelnej úpravy úplne odparí, takže pokrm zostáva bezpečný pre deti.
Dôležité je nepreháňať to – 1-2 polievkové lyžice na 500 gramov múky úplne stačia. Skúste pridať lyžicu vodky do koláčového cesta namiesto porcie vody.
Získate dokonale chrumkavé a jemné výrobky, ktoré sa nerozmočia ani na druhý deň. Je to staré tajomstvo, ktoré stále funguje.
Prečítajte si tiež
- Prečo by sa cibuľa na šalát mala krájať pozdĺžne, nie priečne: geometria mení chuť
- Prečo sa do cesnakovej omáčky používajú varené zemiaky: podvod pre hodvábnu textúru

