Kalná tekutina, ktorá zostane v hrnci po uvarení vajec, sa zdá byť úplne zbytočná a mala by sa okamžite poslať do kanalizácie.
V skutočnosti je táto voda cenným minerálnym krmivom pre izbové rastliny, uvádza dopisovateľ .
V procese varenia škrupina dodáva vode vápnik, draslík, fosfor a ďalšie stopové prvky. Vychladnutou vodou môžete bezpečne zalievať kvety bez obáv z presýtenia alebo spálenia koreňov.
Takýto prírodný koktail milujú najmä zelené zvieratká, ktoré uprednostňujú neutrálnu alebo zásaditú pôdu. Všimnite si, že po niekoľkých zálievkach sa listy stanú odolnejšími a farebnejšími.
Hlavným pravidlom je používať vodu bez pridanej soli, ktorá sa niekedy používa vo vriacej vode. Roztok soli je pre väčšinu rastlín deštruktívny a môže zasoliť pôdu.
Pred zalievaním nechajte vodu úplne vychladnúť na izbovú teplotu, aby ste koreňovému systému nespôsobili teplotný šok. Táto metóda vám umožní nielen kŕmiť rastliny, ale aj efektívne využívať zdroje.
Získate tak dvojnásobnú výhodu jedného kuchynského procesu bez dodatočnej námahy a finančných investícií. Vyskúšajte túto metódu na svojich izbových kvetoch a výsledok na seba nenechá dlho čakať.
Prečítajte si tiež
- Prečo je gumová rukavica tajnou zbraňou proti chlpom domácich zvierat: neočakávaný objav
- Stačí týždeň sledovania výdavkov a uvidíte svoje peniaze novým spôsobom

