Zátka zo šampanského vložená do cukorničky účinne zabraňuje tvorbe hrudiek, a to aj vo vlhkom prostredí.
Pórovitá štruktúra korku funguje ako prírodný vysúšací prostriedok, ktorý absorbuje prebytočnú vlhkosť zo vzduchu, uvádza .
Stačí umiestniť jeden čistý korok do nádoby s cukrom a kryštáliky zostanú voľné celé mesiace. Táto metóda sa hodí najmä v období dažďov a v domácnostiach s vysokou vlhkosťou.
Korok neprenáša do cukru žiadne cudzie pachy a je úplne bezpečný pre potraviny. Mal by sa vymieňať každých niekoľko mesiacov, keď je úplne nasýtený vlhkosťou.
Na problém stvrdnutého cukru zabudnete bez toho, aby ste museli kupovať špeciálne chemické pohlcovače
Prečítajte si tiež
- Čo sa stane, ak pri skladovaní koláčov vložíte do chladničky pohár s vodou: tajomstvo sovietskych cukrárov
- Prečo si mokrá špongia v mikrovlnnej rúre poradí so špinou lepšie ako akýkoľvek čistiaci prostriedok: objav vedcov

