Prečo sa horúce sušienky ukladajú do vzduchotesnej nádoby na chlieb: odbory dezertov a pečenia

Práve upečené sušienky sa zdajú byť dokonalé, ale práve prudké chladnutie na mriežke ich robí príliš tvrdými.

Horúca sušienka umiestnená v nádobe s plátkom chleba prechádza pomalým chladnutím v rovnomerne vlhkom prostredí, uvádza .

Chlieb pôsobí ako prirodzený zvlhčovač, ktorý kondenzáciou dodáva pečienke svoju vlhkosť, ale nerozmočí ju. Škrob v pečienke má čas na prerozdelenie vlhkosti, čím sa vytvorí požadovaná štruktúra – chrumkavá na povrchu a mäkká vo vnútri.

Pixabay

Cukrár z provinčnej francúzskej pekárne uchovával svoje slávne šable v plechovkách s kúskom bagety. Jeho sušienky vydržali perfektné celý týždeň, zatiaľ čo obyčajné sušienky sa za 24 hodín zošúverili. Nebol to trik, ale pochopenie fyziky pečenia.

Vlhkosť je tu rozhodujúca – príliš veľa chleba spôsobí, že sušienky budú kožovité, príliš málo nebude mať žiadny účinok. Jeden stredne veľký plátok na litrovú nádobu funguje ako prirodzený regulátor klímy dezertu.

Vyskúšajte túto metódu s ďalšou dávkou čokoládových sušienok. Nezískate strúhanku, ale dlhotrvajúcu pochúťku so zlepšujúcou sa chuťou. Niekedy sa najlepšie kulinárske riešenia skrývajú na križovatke zdanlivo nezlučiteľných produktov.

Prečítajte si tiež

  • Pridajte do paradajkovej omáčky štipku jedlej sódy a kyslosť zmizne
  • Prečo sa suché korenie hádže do prázdnej panvice: alchýmia chutí, o ktorú prichádzame

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život