| Rubrika Je to možné?
Diskusia k článku
Webhosting v T-Come? Katastrofálne služby
Karol
14. 10. 2010, 12:45
karol [a] gmail.com
No takze, v Kontrolpaneli T-comu sme vygenerovali zmenu z PHP 4 na PHP 5 - vysledok zmluvny partner na poradenstvo to po 3dnoch vzdal prostrednictvom mailu. Technikom z T.comu som musel volat, ze do 24 hod to odstrania,... po 24 hod som pisal ze teda co jes tym tak na dalsi den to bolo. Dalej sa im pri presune stratili vsetky data ktore obnovili zo zalohy, odprasili FPT pripojenie, na sfunkcnenie ktoreho som cakal dalsi den, ked som sa konecne na slavny host dostal, tak htacces bez sance, a mod rewrite tiez. A to nehovorim o tom ze ich DB nema zotriedenie tabuiek latin2 cs, zato hungarian ano,.... jaaaaaaaaaaj dajte mi silu
rico corsaro
15. 03. 2010, 14:20
ricocorsaro [a] yahoo.com
Treba klientovi nauctovat prirazku za project management, potom bude mat dovod viac zamysliet sa a ty o dovod menej lamentovat :)
sucho
01. 07. 2009, 18:38
djsucho [a] gmail.com
podobný problém som mal asi tiež pred mesiacom ...klient mal zaregistrovaný hosting ešte v starom Slovak Telecome takže mne nešlo ani prihlasovanie na FTP kým som zistil HOST ktorý mám použiť tak to travalo asi 3 dni ...za tú dobu som nakodoval stránku na svojej subdomene a keď som sa dostal na to FTP tak že to nahrajem tam ale narazím na problém MySQL :D skadiaľ ...ale veď sa nebude musieť prihlasovať no ...tak som prekodoval stránku iba do PHP chcel tam viac jazykov tak aby som si nenarobil zbytočne roboty ...ale kdeže PHP nefunguje po niekoľkých emailoch a telefonátoch som zistil že ak chcem PHP musím prejsť na iný hosting ...takže stránku som rýchlo zbuchal v HTML a rychlo preč :D jedine šťastie že to bola len jednoduchá prezentácia Penziónu nič zložité
masko
15. 05. 2009, 19:41
veru, radsej sa tomu vyhnut sirokym oblukom = usetreny cas a kopa nervov :-)
Toce - Tocelabs.sk
15. 05. 2009, 19:23
toce [a] toce.sk
No kuuua! Idem teraz robit jedneho klienta, ktory je na T-Come a prezieravo som si chcel zistit, co je to za zazrak ten webhosting na T-Com. Po prvych skusenostiach som SOKOVANY!
Kked mi napisali, ze .htaccess im mam poslat e-mailom a oni ho tam nahraju, tak som skoro odpadol.
Chlapci, dakujem za vase prispevky a idem si hladat iny hosting...
Hattas
15. 05. 2009, 09:33
martin [a] hattas.sk
Uplne ti rozumiem, vzdy ked viem ze klient ma hosting na t-come sa modlim co zas nebude fungovat pripadne ake budu problemi u neho. Tieto problemi sa vsak tiez tykaju firmiciek ktore maju server zlozeny doma na kolene a pripojeny cez dial-up a hraju sa na profesionalnu hostingovu firmu. No ale o tom som nechcel. Za tento mesiac som uz dvoch klientov presunul, lebo pisat a volat do t-comu nema zmysel, v podstate ak nemusite nic s nimi neriesit je nalepsie - usetrene nervy a cas. Caste problemi su take ze nefunguje DB, nefunguju emaily zasielane zo stranky a mod_rewrite ani nehovoriac :)
Dokonca sa stala taka vec, pri zruseni v t-come hostingu je vypovedna lehota 1 mesiac. Klient aby nestracal cas poziadal o zrusenie, zmenili sme registratora a od pondelka uz stranka nesla! Pri tom je tam vypovedna leho 1 mesiac????? ako strasne nechapacky vypadnute emaily na cely den...
Obdivujem tvoju trpezlivost a trpezlivost klienta, ze sa stym chce tahat :)
manbearpig
30. 04. 2009, 19:22
tak tak, ešte je tam stare php a mysql, čo mna vytočilo, kôli čomu som musel prerobiť niektore časti stránky ...
T-com odporúčam NEBRAŤ !!!
masko
21. 04. 2009, 07:17
je mi jasne, ze operatori za to nemozu, preto ich ani nevinim, povod chyby treba hladat ovela vyssie v ich pracovnej hierarchii... ;-)
ps: dakujem za poporu.. inak stale je to v rieseni.. UPDATE: pri presune domeny stratili vsetky dáta, ktore boli na FTP
Chosé
20. 04. 2009, 21:03
jozef.dzuris [a] gmail.com
V T-Come som asi tri mesiace robil v call centre a musím povedať, že je to otrasná spoločnosť v ktorej absolutne nič nefunguje. Ľava ruka nevie čo robí pravda. S nimi radšej nemať nič spoločné.
A ani operatori v call centre za to nemôžu, ani len musia robiť, čo im nakažu a väčšinou sú tí najmenej informovaní. :-(
Jan Jadud
19. 04. 2009, 13:07
jan.jadud [a] gmail.com
Ahoj Tomas,
uprimne je mi ta luto, ze musis podstupovat torturu menom T-com. Nechapem, preco je klient taky tvrdohlavy a nechce zmenit hosting. Ved existuju hostingy kde aj tie najmensie balicky poskytuju ovela viac ako T-com a za lepsiu cenu pricom podpora je neporovnatelna (profi hostingy si vazia aj mensich zakaznikov a riesia aj ich problemy). AD T-com aka hosingova spolocnost: T-com sa na hosting iba hra, podla mna maju v celej firme len pra IT guys, ktori sa vehementne snazia o nieco ale vecsina veci k nik aj tak nepride kvoli call center politike. Rovnako to funguje aj ked clovek pride osobne na pobocku nieco vybavit. Teta za prepazkou nema sajn co sa od nej chce. Obvykle byva, ze jej slovek spise zoznam veci, ktore pozaduje, ona to zanesie niekomu kto sa aspon len trochu vyzna do PC aby sa na to pozrel a po pol hodine je mozno naspet. Co sa tyka DNS zaznamom to je uz no comment. DNSka maju strasne zle zariesene a tiez som mal problem zmenit DNSko aby fungovalo.
Zelam Ti teda nech sa to podari co najskor vyriesit a aby si uz s T-com-om ako takym nemusel nic obdobne riesit.
naspäť
Pridať komentár
Webhosting v T-Come? Katastrofálne služby
Pre klienta sme realizovali web, ktorý je hostovaný na serveroch
spoločnosti T-Com. Odzačiatku mi to bolo proti srsti, nakoľko riešiť
prípadne problémy prostredníctvom zákazníckych liniek a operátorov na
linkách 0800 … , je skutočne na dlhé lakte. Vašu požiadavku totiž vždy
rieši niekto iný (kto má aktuálne službu) a dopracovať sa k nejakému
výsledku je prakticky nemožné. Keďže klient mal zaplatený webhostingový
program, ktorý bežal na Windowsových serveroch a neumožňoval viacero
nutných nastavení (mod_rewrite, .htaccess atď.), bolo nutné požiadať
o zmenu na lacnejší program, ktorý beží na serveroch s OS na báze UNIX a
mal by umožňovať všetky potrebné náležitosti.
A od tohto momentu sa datujú problémy, ktoré sa dodnes nepodarilo
vyriešiť.
Človek by si povedal, že zmeniť DNS záznamy na doméne, aby smerovala na
iný server je otázka pár minút a kým sa zmeny prejavia, povedzme 4, max
24 hodín. Od zadania požiadavky prešlo takmer 10 dní a web stále
nefunguje. Prečo? Pýtam sa aj ja.
Asi deň-dva po zadaní požiadavky sa web úplne vypol, hlásil chybu Bad Request, Invalid Hostname alebo niečo v tom duchu. Po telefonáte na technickú podporu, na ktorej trvá cca 3 minúty len kým sa dopracujete k nerobotizovanému operátorovi, som sa dozvedel, že pri presune domény na iný server problém nenastal, ale že je problém v objednávke a tudíž to je vec obchodného oddelenia. Vtedy som sa ešte pokojne poďakoval a zavolal na inú infolinku, absolvoval rovnakú tortúru automatickým operátorom, kým som sa dostal k živému človeku na telefóne. Tam som sa dozvedel, že chyba nie je v objednávke, ale doménu sa nepodarilo preklopiť na iný server. Prečo? To mi nevie nikto povedať.
Po asi 7 dňoch pravidelného volania na zákaznícke linky (pričom som asi vždy hovoril s iným operátorom, takže som samozrejme celý príbeh vysvetľoval odznova), emailovania, som sa dopracoval k prekvapivému výsledku. Prestala sa zobrazovať chyba a rozbehol sa web! Po pripojení na FTP server, nakopírovaní zdrojákov a spustení webu som však ostal mierne zarazený chybou „Forbidden You don't have permission to access /index.php on this server.“. Nasledoval email na zákaznícku podporu, kde mi vysvetlili, že požiadavka na zmenu servera bola konečne vykonaná, avšak bohužiaľ namiesto programu Web Standard Plus, nastavili omylom len program Web Standard, ktorý NEPODPORUJE PHP skripty, MySQL databázu ani nič podobné, a že vraj mám kontaktovať obchodné oddelenie.
Ako to dopadlo? Neviem. Je sobota, obchodné oddelenie oddychuje. Snáď do pár týźdňov sa mi takýmto tempom podarí dopracovať k spusteniu webu, tak ako má byť. A to ma ešte čaká tortúra s nastavovaním mod_rewrite, nakoľko T-Com má pomerne paranoidnú bezpečnostnú politiku a každý „.htaccess“ súbor musí prejsť schválením, kým bude nahratý na web.
Keby bolo v mojich silách presvedčiť klienta na okamžitú zmenu poskytovateľa webhostingu, neváhal by som. Bohužiaľ to nejde.
Som sklamaný amaterizmom v T-Come, vyhnite sa tejto spoločnosti veľkým oblúkom. Môj problém sa týka webhostingových služieb, ale vďaka tejto skúsenosti som presvedčený, že od T-Comu už nikdy nič neobjednám. Našťastie pevná linka je pre mňa zbytočný prežitok a iné služby ponúkajú aj iné, možno serióznejšie, firmy.
Je mi však jasné, že toto je bežná diagnóza veľkých spoločností na Slovensku. Minimálny záujem o spokojnosť zákazníka. Nepriestrelná barieŕa call-centra, cez ktoré sa mi nepodarilo dostať k nikomu skutočne kompetentnému. A nadávať operátorom? Ano, zlosť sa tak tá vybiť, ale význam to nemá žiadny, oni aj tak vo väčšine prípadov za nič nemôžu.
Mimochodom taketo emaily, by mi bolo fakt proti srsti písať. Oni mi ďakujú za prejavenú dôveru. Zaujímalo by ma, ako som ju prejavil. Ľutujem operátorov call centier.
"Dakujeme za prejavenu doveru.
S pozdravom
XXXX YYYY
Slovak Telekom, a.s.
T-Com, Technicka podpora internetovych sluzieb
Tel: 0800 123 777
E-mail: techgroup@t-com.sk
http://www.t-com.sk"