| Rubrika Php / mysql
Diskusia k článku
Maximálny timeout vykonávania SQL skriptu
port3r
15. 05. 2009, 09:26
alebo pouzit php skript BigDump :) google napovie
masko
24. 03. 2009, 08:08
len pozor na verziu, vsimol som si, ze v tych najnovsich uz tento postup nefunguje
lewro
23. 03. 2009, 23:20
roman.leinwather [a] gmail.com
Diiik za info. Myslim, ze sa mi to coskoro moze zist ked budem presuvat svoje aplikacie na iny server.
naspäť
Pridať komentár
Maximálny timeout vykonávania SQL skriptu
Doba maximálneho bežania jedného skriptu je nastavovaná v konfiguračnom súbore PHPčka – php.ini, ktoré sa bežne nachádza v koreňovom adresári inštalácie PHPčka. V prípade obľúbeného all-in-one balíka Wamp, PHPčko nájdeme v adresári c:/wamp/bin/php/php5.2.5/ (resp. podobnom). Prístup ku konfiguráku php.ini je v prípade Wampu možný aj cez tray ikonku:
V súbore php.ini je premenná „max_execution_time“, nastavená na nejakú hodnotu, ktorá značí maximálnu dobu vykonania skriptu v sekundách. Zdalo by sa, že stačí nastaviť túto hodnotu na nejaké väčšie číslo a je po probléme. Avšak, v prípade použitia PhpMyAdmina na prácu s MySQL databázou to nebude také jednoduché, pretože aj po nastavení akejkoľvek hodnoty, beh skriptu sa vždy ukončí chybovou hláškou po piatich minútach behu (300 s). Kde je problém?
Po dlhšom pátraní po riešení som došiel až k informácií, že
PhpMyAdmin má vlastný konfiguračný súbor (pochopiteľne), v ktorom je
premenná $cfg[‚ExecTimeLimit‘]. Táto premenná slúži na
to isté, ako hodnota v php.ini súbore, avšak s tým rozdielom, že pokiaľ
je tu natvrdo nastavených 300 sekúnd, PhpMyAdmin sa bude riadiť týmto
nastavením, a nie východzím nastavením z php.ini. Riešením teda je
nastaviť tejto premennej hodnotu 0.
$cfg['ExecTimeLimit'] = 0; // maximum execution time in seconds (0 for no limit)
Konfiguračný súbor config.inc.php PhpMyAdmina sa v prípade
balíka Wamp nachádza tu: c:/wamp/apps/phpmyadmin2.11.5/config.inc.php.